Categories
Uncategorised

Prijavnica za Oratorij Sodražica 2018

Dragi starši!

Prijavnice bodo na voljo od nedelje, 20. maja, v župnijski cerkvi v Sodražici in na tej povezavi. Oddate jih lahko v celem mesecu juniju po obeh nedeljskih mašah v župnijskem domu. Poznih prijav ne sprejemamo.

Posebnost letos je popoldanski oratorij, ki bo potekal v soboto (25. avgusta) med 15. in 21. uro. Za malico in večerjo bo poskrbljeno, otroci pa bodo imeli možnost, da prespijo v župnijskem domu in tako skupaj pričakamo zaključni dan oratorija. Tudi za zajtrk bo poskrbljeno. Zaradi lažje organizacije vas naprošamo, da označite, če se bo vaš otrok udeležil prenočitve. V tem primeru naj imajo otroci s seboj še spalno vrečo in pribor za osebno higieno. Morebitne posebnosti tudi zapišite na hrbtno stran prijavnice.

Veselimo se letošnjega oratorija in vaših otrok! 🙂

Categories
Uncategorised

Oratorij Sodražica 2018

Dragi otroci, spoštovani starši!

Letošnji Oratorij Sodražica bo potekal med 20. in 26. avgustom 2018 pod geslom “Eno je potrebno”.

Tema bo slovenski misijonar v Ameriki Friderik Irenej Baraga, ki je krščansko vero širil med tamkajšnjimi staroselci. Učil jih je branja in pisanja ter osnovnega računanja, sam pa je spoznaval njihovo kulturo in jezik. Ob tem je tudi napisal slovar in slovnico očipvejskega jezika ter tako postal eden izmed prvih jezikoslovcev, ki je raziskal indijanske jezike.

 
Naslovnica copy

O prijavi vas bomo obvestili na tej spletni strani, v oznanilih in Suhorobarju.

Hovk!